Brintbranchen deltog 15. – 18. juni i årets Folkemøde med 2 velbesøgte arrangementer samt 2 showcasing-events af brintbiler fra Hyundai og Toyota.

Debat 1: Skal brintbilerne kører på vand fremfor diesel?

Brint har mange anvendelser. En oplagt anvendelse er at lagre energi i brint og så bruge det i transportsektoren.  Derfor satte Brintbranchen fokus på fremtidens transport med repræsentanter fra Energi- og Olieforum, DI Bilbranchen, Toyota Danmark og Nel Hydrogen Solutions, som drøftede fremtidens grønne transport – herunder hvordan et kommende afgiftssystem kunne se ud.

Læs mere i FiB her.
Læs mere i Ingeniøren her.

Debat 2: Hvordan gemmer vi den grønne strøm fra vind, når det ikke blæser?

Brintbranchen var vært ved en debat om fremtidens energisystem med særligt fokus på lagring. I debatten var der repræsentanter fra GasStorageDenmark, European Energy, Nel Hydrogen Solutions og Biogas Branchen. Debatten blev afholdt i Energinet.dk’s telt den 17. juni. Læs mere her.

Fremvisning af brintbiler

Brintbranchen havde, som en del af det transeuropæiske HyFIVE-projekt bragt to brintbiler til klippeøen, og de blev en publikumsmagnet i det bornholmske sommervejr, hvor flere 100 mennesker var forbi for at se de højteknologiske biler.

Læs mere og se billeder fra bilfremvisningen i artiklen her: Brint i fokus på Bornholm, www.brintbiler.dk

Fremvisningen af bilerne samt debatten om brint til transport er støttet af HyFIVE projektet. HyFIVE er finansieret af den Europæiske Unions FP7 program gennem Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking(FCH JU) under støttenr. 621219.

Brintbranchen   •   CVR: 32190669   •   Vodroffsvej 59   •   1900 Frederiksberg   •   Tlf: +4539202003