AkzoNobel og Gasunie går sammen om nyt storskala elektrolyseprojekt

31. januar 2018

AkzoNobel og Gasunie er gået sammen om et projekt, der skal klarlægge muligheden for at lave storskala konvertering af bæredygtig elektricitet til grøn brint gennem elektrolyse.

De to selskaber overvejer installation af en 20 MW elektrolyse enhed – i givet fald den pt. største i Europa – der skal konvertere grøn elektricitet, primært produceret af vindmøller, til 3000 ton grøn brint om året. En mængde, der er nok til at skabe brændstof for 300 brintbusser. En endelig beslutning om projektet forventes i 2019.

Projektet ses af parterne som et vigtigt skridt i udviklingen af teknologi og kompetencer, således, at man kan nå sit fremtidige mål om at bygge anlæg, der kan konvertere og lagre bæredygtig energi i storskala. Det er baggrunden for, at AkzoNobel og Gasunie nu i fællesskab er gået ind i arbejdet med projektet. Begge virksomheder ønsker at bidrage til den grønne omstilling.

Energidirektør fra AkzoNobel, Marcel Galjee, udtaler:

”Vi anser ”power to gas” for ikke alene at være en lovende teknologi, men også en teknologi som er nødvendig for at opnå et fuldkomment bæredygtigt energimix ved 2050.”

Læs mere om nyheden i Reuters her.