Airbus satser på brint

22. september 2020

Den store flyproducent Airbus Aircraft har offentliggjort hele tre bud på brintdrevne flymaskiner.

Airbus ZEROe. Foto: Airbus Aicraft

Airbus melder sig på brintbanen med ambitiøs plan om brintfly

Den europæiske flyproducent Airbus Aircraft har i går i en pressemeddelelse offentliggjort, at virksomheden satser på at udvikle tre forskellige typer brintdrevne fly. Flymaskinerne har alle fået kodenavnet “ZEROe” og Airbus arbejder på at få flyvene i luften i 2035.

De tre prototyper skal kunne fragte op til 200 passagerer, og flyve 2000+  sømil. Direktør i Airbus Aircraft, Guillaume Faury, udtaler i pressemeddelelsen: 

”Dette er et historisk øjeblik for den kommercielle luftfartssektor som helhed, og vi vil spille en førende rolle i den vigtigste overgang, denne industri nogensinde har set. De koncepter, vi afslører i dag, giver verden et glimt af vores ambition om at skabe en dristig vision for fremtiden for nulemissionsflyvning. Jeg er overbevist om, at brugen af brint – både i syntetiske brændstoffer og som en primær strømkilde til kommercielle fly – har potentialet til at reducere luftfartens klimapåvirkning markant.”

Brintfly kræver politisk opbakning og gennemtænkt brintinfrastruktur


Samtidig med denne ambitiøse udmelding, advarer Airbus også, at omstillingen til elektrofuels i luftfarten ikke kommer af sig selv. Selskabet opfordrer politikerne til at skabe de rigtige rammevilkår, og konstaterer, at storstilede infrastrukturprojekter i og rundtom lufthavne bliver en nødvendighed.

Læs hele pressemeddelelsen på Airbus Aircrafts hjemmeside.