Årligt FutureGas-seminar

28. september 2018

Tidligere på måneden afholdt FutureGas-projektet sit årlige seminar. Det foregik over to dage i de smukke rammer på KolleKolle.

Der var repræsentanter fra alle dele af gassektoren samlet, da FutureGas-projektet afholdt dette års seminar. Over to dage blev der diskuteret alt fra hybrid-varmepumper, avancerede regnemodeller, brintens potentiale i gassektoren, omstillings af transportsektoren og reguleringsmæssige udfordringer.

Dagene forløb med en blanding af oplæg, diskussioner og workshops. Der blev gjort status på hver enkelt arbejdspakke og udvekslet inputs og perspektiver. Projektet er for alvor på vej ind i sin afsluttende fase, og konklusionerne ventes fremlagt næste år.

Der var stor optimisme blandt deltagerne, og forarbejdet i arbejdspakkerne er gjort. Nu venter den store opgave med at få resultaterne på plads, konklusionerne skal drages og anbefalingerne formuleres. Sidstnævnte er især en stor opgave, ikke mindst i forhold til de anbefalinger, der skal udarbejdes i forhold til regulering og rammevilkår, som skal understøtte den grønne omstilling.

Fokus er på sektoriel kobling og en styrket gasintegration i energisystemet. Gassen kan sikre både fleksibilitet og stabilitet i et bæredygtigt energisystem, der baseres på vedvarende kilder.