2,8 mio. euro til grønnere maritim transport

4. september 2020

Nordisk energiforskning afsætter 2,8 mio. euro til grøn maritim transport i Nordic Maritime Transport and Energy Research Programme.

2,8 mio. euro til grønnere maritim transport

Nordisk energiforskning afsætter 2,8 mio. euro til projekter, der skal bidrage til at mindske emissionerne i den maritime sektor ‘Nordic Maritime Transport and Energy Research Programme’, som EUDP støtter med 468.000 euro. 

I en pressemeddelelse fra Energistyrelsen lyder det:

“Indkaldelsen fokuserer på koncepter til den maritime transportsektor med fokus på brint, ammoniak og andre brændstoffer baseret på grøn eller blå brint samt projekter om biobrændsler eller batterielektriske fremdriftssystemer.”

For at komme i betragtning til midlerne, skal følgende krav opfyldes:

  • Projekterne skal udnytte og udbygge de fællesnordiske kompetencer inden for den maritime sektor.
  • Der skal minimum deltage to nordiske lande i hvert projekt. Desuden skal hvert projekt involvere mindst en kommerciel partner og en forskningsinstitution, typisk et universitet eller et GTS-institut, der skal lede projektet.
  • Ansøgere skal sende en fællesansøgning til Nordisk Energiforskning. De danske deltagere skal desuden sende en særskilt ansøgning til EUDP, der støtter den danske deltagelse. Projekter, der bliver søgt ved EUDP, skal have en dansk projektejer og søges med udgangspunkt i de regler og projektskabeloner, der bruges ved ansøgninger til EUDP. 

Der er ansøgningsfrist d. 28. oktober 2020 kl 15, og der er et webinar for potentielle ansøgere d. 14. oktober.

Læs mere om indkaldelsen her.